192.168.1.x niet kunnen inloggen op je router

Als je een IP-adres hebt dat 192.168.1.x bevat dat is je gateway vaak 192.168.1.1. Dat is het IP-adres van je router en daar moet je inloggen als je instellingen wil veranderen.
192.168.1.x Inloggen

1. 192.168.1.x is de IP reeks als je router op 192.168.1.1 zit. Dan is ook wel het gateway IP-adres genoemd. Je kunt dan IP's krijgen van je router die t/m 192.168.1.255 gaan. En evt nog verder in de 1926.168.2.x reeks. Maar dan heb je wel heel veel apparaten op je router aangesloten. 1. Het zou kunnen dat je router niet op het ip adres 192.168.1.1 zit, maar op 192.168.0.1
2. Kun je niet bij je router IP adres komen, controleer dan of je internetverbinding het ├╝berhaupt wel doet. En of je wel een IP adres krijgt van de router. Dat kun je testen door het gateway IP te vinden. En daarbij te kijken naar de andere elementen. Check daarvoor iets lager op de pagina.

Gateway IP vinden op windows


Op WIndows ga je eerst naar Menu start en dan klik je op uitvoeren. Type CMD. Er verschijnt een scherm. Type daar vervolgens ipconfig in. Je ziet dan een ip adres staan met Gateway ernaast. Dat is het adres van je router. Heb je windows 10? Gebruik dan de windows toets in combinatie met X (Windows + X) om het power menu tevoorschijn te toveren. Daarna kun je klikken op command prompt (admin). Vul daar ipconfig in en je krijgt dezelfde.

Gateway IP vinden op mac


Op op Mac je terminal. Type netstat -a. Je zult dan de default gateway zien. Dat is het IP adres van je router.Als je deze 3 tips doorloopt hebt je 99% kans dat je weer kunt inloggen op 192.168.1.x of in elk geval via een ander ipadres dat naar jouw router leidt.


Het wachtwoord van je router op IP-adres 192.168.1.x

Het meestgebruikte wachtwoord op een router met IP-adres 192.168.1.x is admin/admin of admin/*leeg*.
Als je je wachtwoord hebt veranderd en niet meer meet, dan zit er vaak een "factory reset" knop op je router. Als je die indrukt terwijl de stroom erin zit, dan zullen alle instellingen, inclusief het wachtwoord, worden gereset. Als je dan even je router nog een keer opnieuw opstart, weet je zeker dat de reset goed is gelukt. Je kunt dan nog een keer proberen inloggen op je router.Als je 192.168.1.x niet kunt bereiken via je browser, dan is er vaak iets mis. Zet de router uit (trek de stekker er even uit) en zet de router weer aan. Start vervolgens je PC opnieuw op. Vaak kun je dan al inloggen op je router en vaak ook meteen op internet.

Probeer altijd in te loggen in je router via een UTP kabel. Dus gewoon via een internetkabel verbonden met je router aan je laptop. Op die manier weet je zeker dat de problemen niet in je wifi-netwerk liggen. Of dat je niet per ongeluk op het wifi-netwerk van je buren aan het surfen bent. Als dat namelijk zo is, dan wordt het natuurlijk lastig om in te loggen. Of heb je kans dat je per ongeluk inlogt met de standaard inloggegevens die vaak niet gewijzigd worden. Je zou daardoor instellingen op de router van je buren kunnen wijzigen, zonder dat je het door hebt.

Wil je een andere PC in het netwerk van 192.168.1.x bereiken en lukt dat niet? Dat kom vaak omdat de poorten op die PC of mac niet open staan. Als je XAMP of WAMP hebt geïnstalleerd zal bijvoorbeeld poort 8080 open staan als je het op de juiste manier hebt geinstalleerd. Een ander probleem is dat je via je router de verschillende poorten per IP-adres in je netwerk moet openzetten en forwarden. Alles wat achter de router zit kan namelijk dezelfde poort ontvangen en bij oude routers is de routing vaak niet goed en moet je dat manueel openzetten.

 

Lees onze privacy policy

192.168.1.1 Of heb je problemen met 192.168.0.1.